Для наших читачів, які мають пряме відношення до керування авто, є дуже важливі новини. У правилах дорожнього руху для українських водіїв є чіткий перелік несправностей, за яких заборонено використовувати транспортний засіб, проте не всі громадяни звертають на них увагу. Звичайно, поки не отримають штраф від поліції.

Є порушення, яке за останні півроку стало особливо поширеним, за нього можуть не лише виписати штраф, а й залишити водія без посвідчення на право керувати автомобілем.

Про це вирішили нагадати у прес-службі Національної поліції.

Поліція, авто, скріншот: YouTube
Поліція, авто, скріншот: YouTube

Тепер до головного – такі санкції можна одержувати за несправні габаритні вогні. Подібних порушників дуже легко визначити, одразу, коли заходить сонце.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

У Кодексі про адміністративні правопорушення йдеться про те, що таким водіям світить покарання у вигляді штрафу у розмірі 340 грн. Якщо порушення (пересування на ТЗ з непрацюючими габаритними вогнями) буде скоєно повторно протягом року, то водія позбавлять прав керування терміном від 3 до 6 місяців.

Поліція, авто, скріншот: YouTube
Поліція, авто, скріншот: YouTube

Є одна "лазівка", якою користуються багато хитрих водіїв, під час руху водіям складно контролювати, перегоріли лампочки чи ні. Якщо так сталося, то ця подія не є адміністративним правопорушенням. Тому водію слід терміново вжити заходів для усунення несправності.

Якщо несправність габаритних вогнів виникла у дорозі і водію про це не було відомо, то така подія не є адміністративним правопорушенням, а є підставою для усунення цих недоліків на місці. Штраф поліції у такому разі буде незаконним і підлягає скасуванню в установленому законі порядку.

Нагадаємо, обов'язковий техогляд в Україні: українським водіям назвали розцінки, доведеться витратитися.

Раніше повідомлялося, в Україні з початку 2023 року злетіли ціни на популярні авто: які моделі і за скільки можна купити.

Також, а вас попереджали: українські водії повелися на шахраїв, доведеться розплачуватися.