Деякі українські автомобілісти будуть змушені поміняти свої посвідчення водія. Річ у тому, що є такі види прав, які необхідно поміняти на нові.

У головному сервісному центрі МВС заявили, що українським водіям необхідно обміняти свої перші права водія, які даються на два роки.

Якщо за два роки не було отримано більше ніж два штрафи, тоді при обміні документа та отриманні постійного посвідчення водія, нічого здавати не потрібно. У період воєнного стану заміна здійснюється без подання медичної довідки встановленого зразка.

Складання іспиту на права, фото mke
Складання іспиту на права, фото mke

Якщо людина не має змоги змінити посвідчення водія, то на період дії воєнного стану воно продовжить діяти на території України, поки не скасують цей режим.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

При заміні прав водія під час воєнного стану при собі необхідно мати: паспорт громадянина України, Податковий код (ІПН), прострочене посвідчення водія.

У МВС попередили, що повернення посвідчення водія особам, які отримали його вперше та були позбавлені права на керування транспортними засобами, не відбувається.

Поновлення права керування транспортними засобами здійснюється після повторного проходження теоретичного й практичного курсів підготовки та складання всіх іспитів за алгоритмом отримання посвідчення водія вперше. Таке посвідчення знову видається на 2 роки — йдеться у повідомленні.

Повідомлення в МВС
Повідомлення в МВС

Нагадаємо, ми писали, що українським водіям нагадали про важливий податок, заплатити мають усі: 25 тисяч за одну "ластівку".

Як повідомляв "Знай.ua" перетин кордону на авто: українським чоловікам пояснили, як законно залишити країну.

Також "Знай.ua" інформував, блогери-мажори обурені, що поліція зупинила їх BMW за числені порушення.