Кожен автолюбитель знайомий зі знаменитою "Нивою", втім, далеко не всі знають, що свого часу на її основі був створений сафарі-джип ВАЗ-21 "Бора". На всій планеті залишилося лише два екземпляри цього експериментального позашляховика. Як він виглядає і чим особливий, розповідає інформаційний портал Hyser.

ВАЗ-21 "Бора" відрізнявся бюджетністю та створювався з метою експорту до країн Африки та Південної Америки, де дешеві та надійні позашляховики мали гарний попит.

ВАЗ-21 "Бора". Фото: скріншот із мережі
ВАЗ-21 "Бора". Фото: скріншот із мережі

При створенні машини інженери вдалися до невеликої хитрості - використовували алюмінієву раму та пластикові панелі навісні, які зробили його легким і дешевим в порівнянні з іншими моделями на ринку. Втім, з'ясувалося, що виробництво такого джипа є досить складним і реалізувати ідею в повному обсязі не вийшло.

ВАЗ-21 "Бора". Фото: скріншот із мережі
ВАЗ-21 "Бора". Фото: скріншот із мережі

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

ВАЗ-21 "Бора", які встигли зібрати, направили до ОАЕ та інших країн з відповідним кліматом для відкритих версій. Відомо, що до сьогоднішнього дня вціліло лише два екземпляри джипа, один з них знаходиться у приватному арабському володінні.

Раніше портал Знай повідомляв, унікальний "Запорожець" у стилі кабріолета та вантажівки, таких лише кілька штук: покажіть дідусям, вони ахнуть.

Також наш портал інформував український мінікупер: випливли унікальні кадри легендарного Запорожця, його хотіли купити навіть дипломати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, це не машина – це монстр: найкращі модифікації легендарної "Таврії", які хочуть купити українці навіть сьогодні.