Українських водіїв попередили, коли звичайна перевірка посвідчення водія правоохоронцями, момент обернутися чималим штрафом. Про це пише інформаційний портал mmr.

Управління автомобілем без посвідчення водія відповідної категорії карається штрафом. Усього передбачено 3 види штрафних санкцій для водіїв, які їздять без прав.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Так, якщо під час зупинки водій мав при собі посвідчення, що діє, але відмовився його пред'явити, передбачено штраф у розмірі 425 гривень. Потрапивши правоохоронцям без прав, водієві доведеться заплатити штраф у розмірі 3400 гривень.

Такий самий штраф передбачено у тому випадку, якщо водій сів за кермо з правами не на ту категорію або не на ту коробку передач, наприклад, якщо посвідчення видано для авто з автоматичною КПП, а людина їде авто з механічною трансмісією.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Автомобілі. Фото: скрін youtube
Автомобілі. Фото: скрін youtube

Якщо водія протягом календарного року вдруге буде спіймано за кермом без або з посвідченням, але не на ту категорію або коробку передач, то заплатити вже доведеться в 12 разів більше - 40 800 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям стане доступна пільгове розмитнення авто, але пощастить не всім: хто зможе скористатися особливими умовами.

Також наш портал інформував, 50 тисяч гривень штрафу та "усмішка" у камеру: українським водіям презентували нові правила, доведеться слухати копів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, досить викаблучуватися, ви не круті: українці вирішили поставити на місце водіїв, які люблять пошуміти двигуном.