Влада України розглядає можливість посилення покарання за керування транспортним засобом у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння.

Відповідний законопроект №9076 вже зареєстрований у Верховній Раді. Автори пропонують змінити статтю 130 Адміністративного кодексу, аргументуючи необхідність збільшення покарання тим, що у 2022 році сталася значна кількість ДТП через нетверезих водіїв. Навіть попри війну.

Водiй. Фото: скрін youtube
Водiй. Фото: скрін youtube

Крім того, розглядається, звісно, ​​можливість конфіскації транспортних засобів таких водіїв на користь ЗСУ, як це роблять у Європі. Якщо законопроект буде ухвалено, перші штрафи за водіння в алкогольному чи наркотичному стані не зміняться – людині за кермом доведеться заплатити 17 тисяч гривень та втратити на рік право на водіння.

У разі повторного порушення протягом року замість можливої ​​конфіскації автомобіля за рішенням суду передбачається обов'язкова конфіскація.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Перевірка водіїв. Фото: скрін youtube
Перевірка водіїв. Фото: скрін youtube

Штраф та строк позбавлення права керування транспортним засобом збільшуються з 34 до 51 тисячі гривень та з трьох до п'яти років відповідно. Якщо ви порушили втретє, тоді повинні заплатити на 17 тисяч більше, тоді як інші покарання залишаються незмінними.

Нагадаємо, в Україні влітку можуть злетіти ціни на різні види палива: що чекає на водіїв

Як повідомляв "Знай.uа", київським водіям дозволили "притопити": де в місті можна не соромитися тиснути на газ

Знай.ua писав, біжать, наче жити набридло: копи нагадали пішоходам про штраф у 255 гривень