Якщо така пригода трапилася, то не варто впадати в паніку. Все може бути прозаїчніше, ніж ви думали.

Спершу, треба здійснити невелику перевірку. Автомобільні експерти розповіли про основні можливі причини, чому автомобіль може не заводитися, та надали поради щодо самостійної перевірки та розв'язання проблеми. Про це пишуть internetua.com.

Небезпека за кермом, фото з вільних джерел
Небезпека за кермом, фото з вільних джерел

Рівень палива

Перевірте рівень палива в баці. Відсутність палива може бути однією з причин, чому автомобіль не заводиться. Якщо рівень палива низький, варто долити паливо та спробувати завести автомобіль знову.

Заряд акумулятора

Перевірте заряд акумуляторної батареї. Низький рівень заряду може бути ще однією причиною, чому автомобіль не заводиться. Можна спробувати зарядити акумулятор або використати запасний акумулятор, якщо він є.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Підготовка кондиціонера авто. Фото: скрін youtube
Підготовка кондиціонера авто. Фото: скрін youtube

Ключ запалення та передача

Перевірте правильність вставлення ключа запалювання та положення передачі. Неправильне вставлення ключа або неправильне положення передачі (наприклад, якщо автомобіль знаходиться в режимі "нейтраль") можуть перешкоджати заведенню двигуна.

Перевірте подачу палива до двигуна. Можна спробувати завести автомобіль на кілька секунд, а потім нюхати повітря на наявність запаху палива, що може свідчити про подачу палива до двигуна.

Стартер працює?

Несправний стартер може бути однією з причин, чому автомобіль не заводиться, і може вимагати ремонту або заміни.

Якщо авто не заводиться. Фото: скриншот Youtube
Якщо авто не заводиться. Фото: скриншот Youtube

Якщо після виконання цих перевірок автомобіль все ще не заводиться, рекомендується звернутися до кваліфікованого спеціаліста для діагностики та ремонту. Він зможе визначити точну причину проблеми та вирішити її ефективно.

Нагадаємо, ми писали, що прощавайте, податки: українцям знову можуть дозволити безкоштовне розмитнення авто.

Як повідомляв "Знай.ua" ані слова російською і без метушні? Як правильно пройти автоконтроль на блокпості.

Також "Знай.ua" інформував, спортивний "Запорожець" візуально був схожий на Ferrari.