В Україні розробили проект нового закону, який дозволить військовим отримати можливість придбати собі авто із безплатною розмитненням. Незабаром цей законопроект мають зареєструвати в українському парламенті. Щодо дат – поки немає жодної конкретики.

Про це стало відомо завдяки інформації від громадської організації "АвтоЄвроСіла".

Розмитнення авто на єврономерах, фото: Уніан
Розмитнення авто на єврономерах, фото: Уніан

На жаль, також не відомо, що конкретно пропонується у цьому проекті закону (наприклад, на який період розраховано таку пільгу). У повідомленні "АвтоЄвроСили" йдеться про те, що сам законопроект уже готовий. Найближчим часом із його текстом ознайомлять громадськість.

Багато наших читачів пам'ятають, що у 2022 році в Україні три місяці можна було абсолютно безкоштовно розмитнити будь-який автомобіль на іноземних номерах. Така можливість була з квітня до червня. З 1 липня 2022 року розмитнення євроблях знову стало платним.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Розмитнення авто, autonews
Розмитнення авто, autonews

Український уряд спочатку стверджував, що така пільга діятиме до скасування військового стану, але у червні 2022 року Кабмін змінив своє рішення.

Офіційна причина скасування безкоштовної розмитнення – масові зловживання з боку перекупників, які у великій кількості почали ввозити автомобілі іноземними номерами з метою перепродажу.

Розмитнення авто. Фото: скрін youtube
Розмитнення авто. Фото: скрін youtube

Зараз безкоштовно можна розмитнити автомобілі на іноземних номерах, якщо вони призначені для ЗСУ чи Сил територіальної оборони. Військовослужбовці не можуть собі купити автомобіль на іноземних номерах із розмитненням 0%.

При цьому у переважної більшості військовослужбовців не було можливості скористатися безплатною розмитненням автомобілів, на відміну від інших громадян України. Виправити таку несправедливість хочуть деякі народні депутати та громадська організація "АвтоЄвроСила".

Нагадаємо, в Україні змінилися ціни на бензин, дизель та скраплений газ: скільки доведеться заплатити на АЗС.

Раніше повідомлялося, доведеться викласти майже 41 000 гривень: водіїв попередили, коли звичайна перевірка прав може обернутися штрафом.

Також, паливний цінопад: АЗС показали нові ціни на бензин, автогаз та дизель, що подешевшало найбільше.