Внаслідок війни українці чиї автівки було знищено або викрадено, зможуть отримати компенсацію. Але це не буде разовою виплатою певної грошової суми.

Відповідний законопроєкт № 9209 зареєстровано у Верховній Раді. У документі йдеться, що українцям запропонують податкові пільги на купівлю нового авто.

Знищені авто. Фото: Youtube
Знищені авто. Фото: Youtube

Згідно з законопроєктом фіз- та юросіб, які втратили авто, буде звільнено від таких платежів під час купівлі нового транспортного засобу:

  • податок на додану вартість;
  • акцизний податок;
  • ввізне мито.

Знищені авто. Фото: Youtube
Знищені авто. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників
Показати ще

Пільгу можна буде використовувати кілька разів, якщо було знищено кілька автомобілів. Йдеться не тільки про "легковики": у пояснювальній записці до законопроєкту також згадано мотоцикли, транспортні засоби для перевезення 10 осіб і більше, а також транспортні засоби для перевезення вантажів.

Знищені авто. Фото: Армія.Info
Знищені авто. Фото: Армія.Info

Щоб отримати податкову компенсацію, слід буде зібрати низку документів. Папери мають підтверджувати викрадення або пошкодження машини саме під час бойових дій. Також до уваги братиметься список територій, на яких ведуться або велися активні бойові дії.

Нагадаємо, ми писали, якщо замість товару приїхав мотлох, в "Укрпошті" пояснили, як діяти при отриманні пошкодженої посилки.

Як повідомляв "Знай.ua" мобілізація не тільки чоловіків: як можуть забрати автівку українців для потреб війська.

Також "Знай.ua" інформував, пенсіонер радить звертатися в інші банки, лише не в Ощадбанк.