Депутати планують запровадити нові та збільшити існуючі розміри стягнень за популярні порушення правил дорожнього руху.

Відповідний законопроєкт №9210 було внесено на розгляд у Верховну Раду. У документі пропонують суттєво збільшити вже існуючі штрафи за порушення деяких ПДР, та додати нових.

Порушення ПДР, скріншот: YouTube
Порушення ПДР, скріншот: YouTube

Що передбачає документ:

По-перше, підвищується штраф за керування транспортом, експлуатацію якого заборонено через технічні несправності, або незаконно переобладнаним – до 850 грн (замість 340 грн).

За те саме порушення, але з використанням транспорту для перевезення пасажирів, вантажу чи пошти, загрожуватиме штраф у розмірі 1700 грн. (зараз 680 грн).

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За керування авто без чинного сертифіката відповідності технічним нормам – штраф 850 грн.

За повторне порушення вищевказаних норм протягом року буде загрожувати подвійний штраф, а за систематичне (три і більше) або якщо сталося ДТП через несправність – потрійний штраф з позбавленням права управління на строк до 6 місяців з оплатним вилученням транспортного засобу або без нього.

Вводиться покарання для пасажирів, які не використовують шоломи або ремені безпеки – штраф у сумі 510 грн (зараз відповідальність за непристебнутих пасажирів несуть водії).

Нагадаємо, ми писали, що в Україні хочуть збільшити штрафи для горе-водіїв, що треба знати.

Як повідомляв "Знай.ua" за що водіям не виписують штрафи: порушення, за які тільки полякають.

Також "Знай.ua" інформував, відновлення посвідчень: кому не обміняють через Електронний кабінет водія.