Водіїв в Україні штрафують не тільки за перевищення швидкісного руху та водіння в нетверезому стані, серед порушень ПДР є багато пунктів, наприклад, порушенням правил дорожнього руху вважається відсутність в автомобілі аптечки.

Якщо водія зупинили патрульні та під час огляду виявили відсутність аптечки, його можуть звинуватити у порушенні ПДР та оштрафувати на 340 гривень. Це порушення підпадає під дію 121 статті КУпАП (ч. 1). Але є певні нюанси.

Патрульна поліція Фото: скрін youtube
Патрульна поліція Фото: скрін youtube

Відсутність аптечки у приватній автівці, тобто яку не використовують для надання послуг з перевезення пасажирів, карається попередженням. Це прописано у статті 125 КУпАП.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Наявність аптечки в автомобілі, який використовується для надання послуг з перевезення пасажирів, може вберегти водія від штрафу у 680 грн.

Перевірка документів, скріншот: YouTube
Перевірка документів, скріншот: YouTube

Порушення водієм правил дорожнього руху вдруге за тією ж статтею, (в салоні відсутня аптечка), його можуть позбавити права кермувати транспортним засобом на строк від 3 до 6 місяців або накласти адміністративний арешт на строк від 5 до 10 днів.

Нагадаємо, в Раді запропонували за їзду в нетверезому стані відбирати автомобіл та передавати їх на потреби армії.

Нагадаємо, ми писали, що українських водіїв почали карати: скільки прийдеться "відвалити" за популярне порушення.

Як повідомляв "Знай.ua" в Україні хочуть скасувати обов'язкову сертифікацію авто: які можуть бути наслідки.

Також "Знай.ua" інформував, дзижчить, наче дрон-камікадзе: в Україні водіям готують новий штраф за "гучне" порушення.