Для всіх наших читачів, які стосуються водіння авто, є дуже важливі новини. Справа в тому, що український уряд готує новий законопроект, який передбачає заборону пересування транспортним засобом без глушника.

Про це стало відомо завдяки коментарю радника Офісу Президента України Михайла Подоляка в ефірі одного з українських телеканалів.

Глушники на авто, скріншот: YouTube
Глушники на авто, скріншот: YouTube

З його слів, незабаром українська поліція зможе на законному рівні контролювати рух автомобілів без глушника.

"Зараз патрульні не можуть підходити до водіїв із зауваженням. Оскільки поки що в Україні немає правил щодо глушників, тому водії ні в чому не обмежені. Але народні депутати планують вирішити цю ситуацію", - розповів Михайло Подоляк.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Глушники на авто, скріншот: YouTube
Глушники на авто, скріншот: YouTube

У свою чергу, в українському парламенті зазначили, що звук машини без глушника нагадує звук іранського дрона-камікадзе. Але поки що не буде ухвалено офіційне рішення про заборону – правоохоронці не можуть робити зауваження водіям.

Якщо нардепи вирішать, що заборона їздити без глушника необхідна – правоохоронці отримають відповідні інструменти для контролю цього питання. Поки що про суму штрафу чи вид альтернативного покарання нічого невідомо.

Нагадаємо, від 17 000 до 51 000 гривень: в Україні для дачників та мешканців села приготували нові штрафи.

Раніше повідомлялося, що водії нерідко нехтують цим правилом: за що можна отримати до 850 грн штрафу.

Також, жодних штрафів та паніки: українським водіям з 1 травня дозволять не дотримуватись одного правила.