Власники автомобілів яким не більше 5 років і які коштують 2,5 мільйона гривень і більше (що еквівалентно 375 мінімальним заробітним платам) тепер повинні будуть сплачувати податок у розмірі 25 000 гривень на рік за автомобілі.

Змінами у податковому законодавстві встановлена також відповідальність за несвоєчасну сплату податку. Так, якщо ви протягом 90 днів не сплатите податок, ви будете змушені заплатити 10% від суми податку штрафу.

Автомобіль, фото: скріншот
Автомобіль, фото: скріншот

Після 90 днів штраф збільшується до 20%. Якщо ви не будете сплачувати податок більше 90 днів ваше авто або інше майно може бути навіть заарештовано. Податківці можуть продати ваше авто, частину коштів з продажу відправлять на погашення боргу, решту вартості вам повернуть.

На сайті Міністерства економіки можна перевірити чи належить ваше авто до списку, та чи маєте ви обов’язок за нього платити. Список нараховує 230 моделей машин.

Необхідно обрати своє авто за такими параметрами: інформацію про конкретну модель авто, рік випуску, об’єм циліндрів двигуна, тип пального.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Якщо при перевірці, ви не знайшли вашого авто, значить ви не маєте платити податок.

Якщо автомобіль протягом року змінював власника, то обов’язок сплачувати податок можна розділити між двома власниками.

Це означає, що якщо ви нещодавно купили вживаний автомобіль, ви можете не сплачувати повну вартість податку самостійно.

Автомобіль. Фото: скрін youtube
Автомобіль. Фото: скрін youtube

Податок за авто потрібно сплачувати за місцем реєстрації автомобіля.

Деякі власники автомобілів в Україні можуть відчути дискомфорт внаслідок нової податкової політики.

Однак оподаткування є важливою складовою бюджету будь-якої країни. При сплаті податків громадяни вносять свій внесок у розвиток нашої країни, що в довгостроковій перспективі допоможе у відбудові економіки України.

Нагадаємо, ми раніше писали навіть із перегаром не можна: українських водіїв зроблять пішоходами на 10 років, після штрафу у 68 тисяч

Як повідомляв портал "Знай.ua", водії та пасажири тепер рівні: в Україні вирішили рекордно підняти штрафи, до 500 тис грн.

Також "Знай.ua" писав, що пасажири на вихід: нардепи вигадали нові штрафи за популярні порушення правил дорожнього руху.