В Україні розширили список написів та символів, які не можна наносити на автомобільні номерні знаки на індивідуальні замовлення. Відповідне рішення ухвалили у Верховній Раді 21 квітня 2023 року.

На засіданні Кабмін вніс зміни до постанови КМУ від 01.07.2000 р. N1081. Вони стосуються того, що автомобілістам забороняється наносити певну символіку на номерні знаки. Йдеться про приватні, індивідуальні замовлення власників. Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Верховна Рада. Фото: скріншот youtube
Верховна Рада. Фото: скріншот youtube

Після ухвалення такого рішення українцям заборонено наносити на індивідуальні номерні знаки для транспортних засобів символіку комуністичного тоталітарного режиму, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму та військового вторгнення російського нацистського тоталітарного режиму до України.

Оскільки ворожа символіка теж входить до списку заборон, на українських номерах не повинно бути латинських букв "Z" і "V", емблем органів держави-терориста та Збройних сил росії, у тому числі сухопутних військ, повітряно-космічних сил, військово-морського. флоту, ракетних сил стратегічного призначення тощо.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Пробка з машин, скріншот: Youtube
Пробка з машин, скріншот: Youtube

Раніше ми писали про те, що у Раді підтримують підвищення тарифів, якою буде ціна на електроенергію: "Плюс 150 грн. на місяць"

Як повідомляв Знай.ua, накопичувальні пенсії в умовах війни: економіст пояснив усі неприємні нюанси

Також портал Знай.ua писав, що Tesla Model 3 за 5000 грн та копійчана оренда житла: для чого хитрують українці