В нашій країні запроваджена зручна система сплати штрафів. Ви можете перевірити наявність штрафів за порушення ПДР у додатку Дія і сплатити їх онлайн будь-яким зручним способом. Проте не варто погоджуватись на сплату штрафу за відсутність у авто аптечки.

У правилах дорожнього руху зазначено:

п. 31.4.7, зазначається, що транспортний засіб заборонено експлуатувати, якщо у ньому немає медичної аптечки з нанесеними на неї відомостями про тип транспортного засобу, для якого вона призначена (мотоцикл, легкове або вантажне авто, автобус, мікроавтобус та інше). Втім, це правило не стосується легкових автівок.

Поліція, фото: МВС України
Поліція, фото: МВС України

“У жодному нормативному документі не передбачений штраф за водіння особистого автомобіля без аптечки. Тобто автомобіля, який не використовується для надання послуг із перевезення пасажирів. Автомобіліст відбудеться лише попередженням”, – наголошують юристи.

Втім це правило працює не для всіх водїїв легкових авто. Таксі є транспортним засобом, який надає послуги перевезення, а тому відсутності аптечки у такому транспортному засобі, є порушенням закону і тягне за собою накладення штрафу – 680 грн, згідно зі ст. 121 КУпАП.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Водiй. Фото: скрін youtube
Водiй. Фото: скрін youtube

При повторному порушенні водій таксі може бути позбавлений права керування на строк від трьох до шести місяців, або зазнати адміністративного арешту на строк від п'яти до десяти днів.

Нагадаємо, ми раніше писали власники авто мають заплатити податок на машину: треба викласти 25 тисяч гривень

Як повідомляв портал "Знай.ua", навіть із перегаром не можна: українських водіїв зроблять пішоходами на 10 років, після штрафу у 68 тисяч

Також "Знай.ua" писав, що водії та пасажири тепер рівні: в Україні вирішили рекордно підняти штрафи, до 500 тис грн.