Скасовується обовʼязковість отримання номерних знаків Транзит (лише добровільно за бажанням можу отримати), скасовується обовʼязковість нотаріального засвідчення доручення на реєстрацію авто.

Про це написав генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів та дилерів Олег Назаренко.

Автомобілі. Фото: Youtube
Автомобілі. Фото: Youtube

Нова постанова скасовує:

  1. обов'язковість отримання номерних знаків "транзит" (тільки добровільно за бажанням можна отримати);
  2. обов'язковість нотаріального засвідчення доручення на реєстрацію авто (покупець може прямо у договорі записати таке доручення довіреній особі зареєструвати авто, а не сплачувати нотаріусу 2 тис. грн. за довіреність);
  3. паперові бланки актів приймання/передачі автовиробників.

Транзитні номери. Фото: Youtube
Транзитні номери. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Назаренко зазначає, що автосалони можуть не купувати у сервісних центрах та не видавати клієнтам на продані транспортні засоби номерні знаки "транзит".

Також експерт розповів, що відтепер не потрібні нотаріально завірені довіреності, які покупець видає для реєстрації працівником придбаного покупцем автомобіля, тому що відтепер за бажанням покупця можна прямо в договорі купівлі-продажу вказати, що покупець довіряє відповідній особі реєстрацію такого автомобіля.

І ця відповідна особа може без присутності покупця. та власника автомобіля зареєструвати цей автомобіль у сервісному центрі, отримати номерні знаки, свідоцтво про реєстрацію - підкреслив Назаренко.

Нагадаємо, ми писали, що умілець похвалився унікальним тюнінгом "Запорожця".

Як повідомляв "Знай.ua" водіїв попередили про подорожчання палива: які ціни на АЗС на початку травня.

Також "Знай.ua" інформував, можуть отримати штраф: українців, які не встигли до 1 травня, попередили про наслідки.