Залишився всього один місяць до літа. Травень це вдалий час для того, щоб підготувати свою автівку до "гарячого сезону".

Літня перевірка авто так само важлива, як і в холодний період часу. Така необхідність виникає через негативний вплив мінусової температури на деталі авто.

Авто, скріншот: YouTube
Авто, скріншот: YouTube

Експерти OLX розповіли скільки "кровно зароблених" доведется віддати водіям цього року.

Найпопулярнішим елементом авто залишаються автошини. Середня вартість їх становить 3 300 гривень, колеса у зборі в середньому коштують 6 866 гривень, диски - 4 200 гривень.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Крім заміни гуми із зимової на літню, водії також приділяють увагу та перевірці гальмівної системи.

Салон авто, фото freepik
Салон авто, фото freepik

Середні ціни на деталі на неї такі:

  • гальмівні барабани (середня вартість 1593 гривень),
  • диски (близько 1467 гривень),
  • колодки (за ціною в середньому 1000 гривень),
  • циліндри (близько 870 гривень),
  • супорти (в середньому по 1 900 гривень),
  • підсилювачі гальм та складові до них (приблизно 1713 гривень).

Після впливу низьких температур оновлення потребують і склоочисники, зокрема гумові накладки до них.

Купити нові двірники можна за ціною від 412 гривень та вище, а середня вартість складових до них стартує від 355 гривень.

Справна система кондиціювання дозволяє комфортно перенести літню спеку в авто, тому конденсатори, димарі, блоки керування кондиціонером та вентилятори залишаються популярними покупками серед водіїв, а середня вартість їх становить 2687 гривень.

Автомобіль. Фото: Youtube
Автомобіль. Фото: Youtube

Автомобільні чохли, тенти на накидки дозволять захистити покриття авто влітку від тривалого перебування під сонцем або наслідків грози. Середня вартість товарів на OLX складає 1485 гривень.

Щодо аксесуарів для авто перед літнім сезоном, то водії також обирають товари для тонування та сонцезахисту, середня ціна на таку продукцію становить 820 гривень.

Нагадаємо, в Україні хочуть дозволити ввезення авто без техогляду: що це означає

Як повідомляв "Знай.uа", половина Європи могла пересісти на ЗАЗ: кадри унікальної "Таврії", яку готували для елітних доріг.

Знай.ua писав, "абсурдна ідея": на українських дорогах знову працюють камери автофіксації порушень правил дорожнього руху, повний список