Для українців, які навчаються в автошколі та хочуть отримати водійське посвідчення, зміняться деякі правила складання іспитів.

Українців попередили про посилення вимог до іспитів на отримання посвідчення водія. Зміни торкнуться відео та аудіофіксації під час екзамену.

Посвідчення водія, кадр з відео
Посвідчення водія, кадр з відео

Протягом усього часу складання теоретичного іспиту відбуватиметься відео-, аудіозапис не лише особи та рухів її рук, а й екзаменатора та його дій.

Під час теоретичного іспиту відбуватиметься відеозапис усієї площі екзаменаційного класу та екрана монітора робочого місця, на якому особа складає теоретичний іспит.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Під час практичного іспиту фіксуватимуть на аудіо та відео не лише учня та екзаменатора, а й усі їх дії, включаючи рухи рук та ніг.

Іспит на водіння. Фото: Youtube
Іспит на водіння. Фото: Youtube

Будуть вести відео- та аудіозапис дорожньої обстановки попереду і, якщо дозволяє конструкція, позаду транспортного засобу, на якому приймається практичний іспит.

Для фіксації будуть використовувати новий технічний комплекс, який вже тестують.

Збільшать термін, під час його особа може отримати відеофайл із процедури складання іспиту для оскарження результатів.

Скасують кількість спроб для складання практичних іспитів (станом на сьогодні їх три). Після невдалої спроби іспит можна буде здати повторно через 10 днів.

Скорочувати кількість навчальних закладів чи інструкторів не будуть.

Скриншот повідомлення
Скриншот повідомлення

Нагадаємо, ми писали, що заміна водійського посвідчення: поліція нагадала важливу інформацію українцям.

Як повідомляв "Знай.ua" штрафи у 40 тисяч гривень: за що карають українців на дорогах.

Також "Знай.ua" інформував, українським водіям нагадали, за які порушення прийдеться заплатити немалі гроші.