Важливо зазначити, що водійські посвідчення, що видаються на період двох років, можуть бути замінені лише після закінчення строку їх дії.

Тому, якщо термін дії водійського посвідчення закінчується, необхідно негайно звернутися до сервісного центру для проведення обміну.

У разі обміну водійського посвідчення в умовах воєнного стану, водій повинен мати при собі паспорт громадянина України, податковий код (ІПН) та водійське посвідчення, строк дії якого минув. У такому випадку медична довідка не є обов'язковою.

Однак, якщо водій не отримав понад два штрафи за весь період дії його першого посвідчення, йому не потрібно складати тест знову, і його нове водійське посвідчення буде видане без будь-яких ускладнень.

У разі, якщо водій не встигає обміняти своє перше посвідчення на нове, він може продовжувати користуватися ним до закінчення дії воєнного стану. Це означає, що тимчасове посвідчення, строк дії якого закінчився, все ще є дійсним на території України.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Раніше ми розповідали: Здавати на права кожні 5 років?

Нагадуємо: ФОП можна не оформлювати

Також: Закриничний вже пішов у відставку з Генеральної прокуратури