Права і машина - дуже зручна річ у 21 столітті, яка дає певну свободу пересування. І, звичайно ж, дуже зручно, що відмучатися з отриманням прав можна раз, а потім багато років не згадувати про це.

Але, як з'ясувалося, не все так просто, адже комітет Верховної Ради з транспорту та інфраструктури планує переоформити всі посвідчення водія в Україні. Про це заявила заступник голови комітету Юлія Клименко, повідомляє Автостота.

Водійське посвідчення, фото: ckp.in.ua
Водійське посвідчення, фото: ckp.in.ua

Передбачається, що водіям потрібно буде оновлювати свої посвідчення кожні 10-15 років, а тим, хто працює у транспортних компаніях, потрібно буде підтверджувати свої права кожні 5 років. Як зазначила Клименко, такі правила заміни посвідчень водіїв відповідають нормам Європейського Союзу.

Також Клименко додала, що здобути права в Україні стало набагато простіше, адже зробити це можна в будь-якому місті, а не лише у тому, де майбутній водій проходив навчання в автошколі.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

За даними МВС, усі громадяни України отримають права водія нового зразка, які можна буде отримати в будь-якому сервісному центрі країни. Також там підтвердили, що практичні іспити вже можна складати, а посвідчення можна отримати у будь-якому сервісному центрі.

Автомобільний дрифт, скріншот: YouTube
Автомобільний дрифт, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що 680 гривень і за ґрати на 10 діб: українським водіям нагадали без чого не можна виїжджати на дорогу.

Раніше ми повідомляли, що українців просять фотографувати "героїв паркування": штрафи – на допомогу захисникам.

Також стало відомо, що для українців вигадали нові штрафи: доведеться платити за "неправильні" автомобілі.