Все дозволили вирішувати продавцям та покупцям, а цікавий номер можна буде ще й використати для привабливості авто при продажі.

Відтепер продати автомобіль можна разом із номерними знаками державної реєстрації. Про це повідомили у Головному сервісному центрі МВС України. Як виявилось 11 травня, набули чинності відповідні зміни, які Кабмін затвердив у постанові №454 від 2 травня 2023 року.

Автономери. Фото: скрін youtube
Автономери. Фото: скрін youtube

При укладенні договору купівлі-продажу та при перереєстрації транспорту в сервісному центрі МВС можна безоплатно передати номерні знаки від попереднього власника новому. Проте платні номери продавцям дозволили так само продати.

Платні номерні знаки державної реєстрації – можна передавати лише за умови оплати їх вартості. Тобто, у разі перереєстрації транспортних засобів, за якими вони закріплені, через зміну їх власників, коли покупець виявить бажання отримати ці ж платні номерні знаки, то йому потрібно буде сплатити їх вартість сервісному центру МВС — зауважують в сервісному центрі.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Це не стосується передачі такого номера між родичами: іншому з подружжя, батькам, дітям.

Автономери. Фото: Youtube
Автономери. Фото: Youtube

Зазначається, що зміни були розроблені та внесені для того, щоб можна було оформляти договір купівлі-продажу самостійно через застосунок Дія або через Електронний кабінет водія, з перенесенням номерів новому власнику.

Нагадаємо, ми повідомляли, про кілометрові черги на кордоні України: чи вплинуть вони на вартість пального на АЗС.

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні водії можуть скасувати ще один штраф за порушення ПДР.

Також "Знай.ua" інформував, Imagine Dragons випустили кліп на пісню Crushed: розбив серця та відгукнувся у душі кожного українця.