Для наших читачів, які мають відношення до керування автомобілем, є кілька важливих новин.

Справа в тому, що українським водіям нагадали про те, що відповідно до чинного законодавства справу про адміністративне правопорушення розглядають поліція за місцем його скоєння.

Однак це не стосується випадків фіксації в автоматичному режимі та порушень правил зупинки, стоянки, паркування, зафіксованих у режимі фото або відеозйомки тощо, пише портал "Автотема".

Поліція, скріншот: YouTube
Поліція, скріншот: YouTube

Згідно з українським законодавством справи про адміністративні правопорушення, за якими поліцейські виносять ухвали за статтями 121-126 КУпАП, можуть розглядатися у трьох територіальних місцях:

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

1. За місцем скоєння правопорушення;

2. За місцем обліку транспортних засобів;

3. За місцем проживання порушників.

Поліція. Фото: скрін youtube
Поліція. Фото: скрін youtube

Якщо поліцейський виносить постанову про адміністративне правопорушення не дома його скоєння, а іншому місці (крім місця обліку транспортного засобу і місця проживання водія), такі дії є порушенням законодавства.

Тобто, якщо ви отримали штраф за порушення правил дорожнього руху (крім випадків фіксації в автоматичному режимі та крім порушень правил зупинки, стоянки, паркування, зафіксовані в режимі фото або відео зйомки тощо), потрібно дуже уважно звірити в ухвалі або збігається місце розгляду справи з місцем скоєння правопорушення Якщо ні, це правопорушення можна оскаржити у суді.

Нагадаємо, в Україні змінилися ціни на дизпаливо та бензин: чи є приводи для радості.

Раніше повідомлялося, купівля земельних ділянок під сади та городи: депутати змінили процедуру, скільки доведеться платити.

Також, "домовлятися" не вийде: в Україні запровадять нові правила отримання прав.