Штраф у розмірі кількох десятків тисяч гривень, позбавлення прав та конфіскація транспортного засобу – саме таке покарання загрожує водіям, які сідають за кермо у стані алкогольного сп'яніння. Про це йдеться у законопроєкті №2695.

Водіння у п'яному вигляді вперше карається штрафом у розмірі 17 тисяч гривень з позбавленням посвідчення водія на один рік. При повторному порушенні протягом року водія покарають штрафом у розмірі 34 тисячі гривень та відберуть права на три роки.

Водії. Фото: Youtube
Водії. Фото: Youtube

Найсуворіше покарання загрожує тим, кого спіймають п'яним за кермом втретє за рік. Для таких порушників передбачено штраф у розмірі 51 тисячі гривень. Також таким горе-водіям доведеться дуже довго ходити пішки, оскільки прав позбавлять на 10 років, а автомобіль конфіскують.

Водiй. Фото: скрін youtube
Водiй. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Крім того, на 40,8 тисячі гривень водіям можуть оштрафувати, якщо він відмовляється від огляду на предмет алкогольного сп'яніння.
До речі, в Україні діє й низка інших покарань для водіїв. Наприклад, за ДТП, внаслідок якого було пошкоджено інші автомобілі, доведеться сплатити 1190 гривень штрафу, а їзду без номерного знаку – 850 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, нульове розмитнення авто: тисячам українців дозволили стати водіями та не переплачувати.

Також наш портал інформував мобілізацію авто в Україні: кому з водіїв потрібно терміново приготувати документи.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, перетин подвійної суцільної: українським водіям розповіли, як не отримати штраф у 340 та 1400 грн.