Штраф у розмірі кількох десятків тисяч гривень, позбавлення прав та конфіскація транспортного засобу – саме таке покарання загрожує водіям, які сідають за кермо у стані алкогольного сп'яніння. Про це йдеться у законопроєкті №2695.

Водіння у п'яному вигляді вперше карається штрафом у розмірі 17 тисяч гривень з позбавленням посвідчення водія на один рік. При повторному порушенні протягом року водія покарають штрафом у розмірі 34 тисячі гривень та відберуть права на три роки.

Водії. Фото: Youtube
Водії. Фото: Youtube

Найсуворіше покарання загрожує тим, кого спіймають п'яним за кермом втретє за рік. Для таких порушників передбачено штраф у розмірі 51 тисячі гривень. Також таким горе-водіям доведеться дуже довго ходити пішки, оскільки прав позбавлять на 10 років, а автомобіль конфіскують.

Водiй. Фото: скрін youtube
Водiй. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Крім того, на 40,8 тисячі гривень водіям можуть оштрафувати, якщо він відмовляється від огляду на предмет алкогольного сп'яніння.
До речі, в Україні діє й низка інших покарань для водіїв. Наприклад, за ДТП, внаслідок якого було пошкоджено інші автомобілі, доведеться сплатити 1190 гривень штрафу, а їзду без номерного знаку – 850 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, нульове розмитнення авто: тисячам українців дозволили стати водіями та не переплачувати.

Також наш портал інформував мобілізацію авто в Україні: кому з водіїв потрібно терміново приготувати документи.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, перетин подвійної суцільної: українським водіям розповіли, як не отримати штраф у 340 та 1400 грн.