В Україні уряд продовжив військовий стан до 18 серпня та відповідно до Закону України "Про правовий режим воєнного стану",життя українців зазнало певних правових змін.

Посвідчення водія, скріншот: YouTube
Посвідчення водія, скріншот: YouTube

Юристи з об'єднання "Право на захист" розповіли українцям, чи можна зараз користуватися водійським посвідченням, строк дії якого закінчився.

Урядом затверджена постанова Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2022 року № 165 "Про зупинення строків надання адміністративних послуг та видачі документів дозвільного характеру", яка зупиняє строки надання адміністративних послуг суб’єктами їх надання та строки видачі дозвільними органами документів дозвільного характеру на час воєнного стану в Україні.

водій за кермом, фото Pxhere
водій за кермом, фото Pxhere

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Відповідно до цієї постанови посвідчення водія, свідоцтва про реєстрацію, термін дії яких закінчився в період воєнного стану, продовжують діяти на всій території України.

Уряд дозволив українцям поновити документи вже після скасування військового стану. Отримати оновлені документи можна буде як і раніше у сервісних центрах МВС.

Права водія, фото zn
Права водія, фото zn

Постанова Уряду від 25 березня 2022 року № 360 дозволила здійснювати обмін посвідчення водія та отримання його в разі заміни, втрати або викрадення без подання медичної довідки встановленого зразка.

Тож українці мають право керувати автомобілем із документами строк дії яких закінчився.

Нагадаємо, лише за ручку і дивитись на всі боки: українським пішоходам готують нові штрафи, стартують від 850 грн.

Раніше повідомлялося, українським водіям дозволили їздити без страховки: хто заощадить вже цього літа.