Для наших читачів, які стосуються водіння авто, є дуже важливий список із нагадувань. Справа в тому, що про ці правила просто не можна забувати. В Україні ПДР передбачають низку несправностей авто, за яких транспортним засобом заборонено керувати.

На жаль всіх учасників дорожнього руху, далеко не всі водії дотримуються цих правил і створюють велику небезпеку на дорогах, керуючи авто з порушеннями.

Про це вирішили розповісти профільні експерти на порталі "Автотема".

Поліція, авто, штрафи, скріншот: YouTube
Поліція, авто, штрафи, скріншот: YouTube

В Україні патрульна поліція може виписувати штрафи за найпоширеніші порушення і навіть зупиняти дію прав водія на строк до шести місяців.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Одним із таких порушень, яке може призвести до таких штрафів, є водіння з непрацюючими габаритними вогнями. Виявити таких порушників відносно легко, особливо у темний час доби.

Поліція, атво, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, атво, штраф, скріншот: YouTube

Відповідно до ч. 1 ст. 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), водіям, яких упіймають на їзді з непрацюючими габаритними вогнями, загрожує штраф у розмірі 340 гривень. Якщо порушення повторюється протягом року, водія може вилучити права на строк від трьох до шести місяців.

Згідно з правилами дорожнього руху в Україні, кожен водій має переконатися у належному функціонуванні свого автомобіля перед початком руху.

Однак водіям може бути важко постійно перевіряти роботу всіх лампочок, коли вони перебувають на дорозі. Якщо під час поїздки сталося перегорання лампочки, це не вважається порушенням правил дорожнього руху. Проте водій повинен негайно вжити заходів для усунення несправності.

Авто, поліція, штраф, скріншот: YouTube
Авто, поліція, штраф, скріншот: YouTube

Якщо виникає ситуація, коли габаритні вогні виходять із ладу під час руху, а водій не знає про це, це не вважається адміністративним правопорушенням. Проте стає можливо оперативно вирішити проблему. У таких випадках будь-які штрафи, накладені поліцією, вважатимуться незаконними та підлягають скасуванню в установленому законом порядку.

Нагадаємо, не дають вийти з військкома: українські адвокати розповіли, що робити і куди телефонувати.

Раніше повідомлялося, що в Україні розширили повноваження Нацполіції: чим тепер займатимуться компетентні органи.

Також, виконавча служба заарештувала рахунки: що робити насамперед.