В Україні на законодавчому рівні заборонено керувати транспортним засобом у стані алкогольного чи іншого виду сп'яніння. За таке порушення громадянин нестиме відповідальність по всій суворості закону.

Проте є певна доза алкоголю, яка є "дозволеною". Давайте дізнаємося, про що йде мова.

Про це українським водіям вирішили нагадати в одному із Сервісних центрів МВС України.

Автофіксація порушень ПДР, скріншот: YouTube
Автофіксація порушень ПДР, скріншот: YouTube

За словами медиків, кількість алкоголю в крові залежить від трьох речей:

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

- скільки алкоголю ви випили;

- коли це відбулося;

- як ваше тіло позбавляється алкоголю.

Вага, стать, стан печінки, метаболізм, стрес та кількість їжі впливають на те, наскільки швидко чи повільно ваше тіло може переробляти алкоголь. Саме тому слід уникати керування за кермом, навіть якщо ви випили мінімальну дозу.

Алкотестер. Фото: Youtube
Алкотестер. Фото: Youtube

Яка доза алкоголю у крові дозволена в Україні

Допустимий вміст алкоголю в крові людини, яка сідає за кермо - 0,2 проміле. Якщо в деталях, то 0,2 проміле (для дорослих чоловіків та жінок) – це: сухе вино, шампанське – 200 та 100 гр; горілка 50 та 30 гр; пиво 500 та 330 гр.

Слід зазначити, що це найлегший ступінь сп'яніння. За словами фахівців, вона жодним не відбивається на поведінці та зовнішніх ознаках дорослої людини.

За керування у нетверезому стані – штраф на 17 000 гривень з позбавленням прав на рік. Якщо водій знову сяде за кермо після позбавлення прав та його спіймає поліція – штраф становитиме 20 400 гривень.

Нагадаємо, як раніше купити авто вже не вийде: торгівля автомобілями зазнає суттєвих змін.

Раніше повідомлялося, в Україні приготували нові правила для "синіх" водіїв: коли за кермо краще не сідати.

Також, які штрафи загрожують військовозобов'язаним: що треба знати.