Після ухвалення законопроекту про зміни в автомобільному законодавстві України запроваджуються посилені санкції за порушення деяких правил.

Оновлене законодавство наголошує на обов'язковому техогляді автомобілів та на тому, що невиконання вимог може мати серйозні наслідки, включаючи кримінальну відповідальність.

Поліція, авто, штраф, скрін: YouTube
Поліція, авто, штраф, скрін: YouTube

Можна вважати, що головною зміною у всій ситуації є посилення штрафу, передбаченого статтею 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Зокрема, водії, які повторно використовують транспортні засоби з несправностями в таких системах як керування, гальмівна система, зчіпні пристрої та зовнішнє освітлення, будуть підлягати суворішому покаранню.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Також передбачається збільшення штрафів за модифікацію автомобілів із порушенням правил, норм та стандартів. За такі порушення передбачені штрафи у розмірі від 850 до 1700 гривень, а також можлива втрата прав водія.

У випадках тяжких порушень порушників можуть оштрафувати на суму від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права управління на період до 6 місяців, а також можливий арешт на строк від 5 до 10 днів.

Купівля авто, скріншот
Купівля авто, скріншот

Посилення покарання має на меті стимулювати водіїв приділяти першорядну увагу технічному обслуговуванню транспортних засобів та дотриманню стандартів безпеки на дорогах країни.

Нагадаємо, із 2 тисяч гривень залишиться здача? Скільки українцям доведеться заплатити за техогляд у 2023 році

Як повідомляв "Знай.uа", екс-поліцейський "під градусом" вчинив аварію в Житомирській області: ледь не вбив маленьку дитину

Знай.ua писав, чисто для розбитих доріг: представлений потужний електрокросовер від ЗАЗ із запасом ходу 550 км.