Автовласники мають враховувати певні моменти, щоб вберегти особистий транспорт від негативних впливів спекотної погоди.

Видання "Автосота" звертає увагу, що є декілька переваг того, щоб не охолоджувати салон автомобіля одразу, після увімкнення двигуна.

По-перше, салон автомобіля сильно нагрівається — гарячий пластик, особливо у старих китайських машин, виділяє різні шкідливі речовини. Водій вдихає їх, а кондиціонер прискорює процес, бо починає ганяти повітря салоном.

По-друге, нагрівається і випарник. Якщо його не чистили, то через повітропроводи в організм людини потрапляють ще й бактерії, що викликають різні застудні захворювання. Тому легше відкрити вікна, щоб швидко випустити розпечене повітря, ніж змусити напружуватися кліматичну установку.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

По-третє, компресор обертається завдяки роботі силового агрегату, а на будь-який двигун внутрішнього згоряння спочатку після пуску йде підвищене навантаження. Йому потрібна енергія, щоб провернути колінвал, а тут втручаються ще й сторонні споживачі.

По-четверте, акумулятор змушений видавати підвищений пусковий струм. Якщо постійно користуватися кондиціонером таким чином, можна отримати хронічний надзаряд АКБ. Генератор його компенсувати не здатний. Батарея поступово почне деградувати та її доведеться викинути.

По-п'яте, наслідком бажання якнайшвидше охолодитись є зростання витрати палива. За результатами вимірів низки автоекспертів, у перші хвилини роботи двигуна він підскакує на 25%. Потім, коли двигун виходить на штатний режим, потрібні менші обсяги.

Зазначається, що у низці моделей Citroеn після запуску двигуна кондиціонер та фари включаються тільки через п’ять секунд. Це так звана функція відстрочення навантаження.

Нагадаємо, ми писали, що копам дозволили карати водіїв за алкоголь у салоні: штраф від 40 до 140 євро.

Як повідомляв "Знай.ua" з таким салоном, хоч на край світу: рідкісні кадри ЗАЗ "Таврія", яку можна завантажити вщерть.

Також "Знай.ua" інформував, розмір штрафу вас неприємно вразить: без цього за кермо краще не сідати.