Професіонали в галузі автомобілебудування розкривають спосіб, який допоможе уникнути перегріву двигуна автомобіля під час спекотного літа.

Під час руху на сонці необхідно стежити за показниками приладів, а коли стрілка майже досягає червоної межі, можна охолодити двигун, не вимикаючи його.

Авто, скріншот: YouTube
Авто, скріншот: YouTube

Зокрема, рекомендується увімкнути повний режим роботи обігрівача та відкрити вікна, потім зупинитися на узбіччі, не вимикаючи нагрітий двигун. Двигун повинен працювати разом із обігрівачем, таким чином і вдасться з часом знизити його температуру та продовжити подорож.

Важливо забезпечити відповідну вентиляцію двигуна, переконавшись, що передні та задні решітки охолодження не забруднені та не заблоковані. Регулярна перевірка рівня охолоджуючої рідини та її додавання при необхідності також є важливою процедурою для запобігання перегріву двигуна.

Популярні новини зараз
МСЕК хочуть розпустити: українцям з інвалідністю готують нові правила Не лише перевіряти документи: ТЦК та поліцію наділили новими повноваженнями Учні залишаться без відпочинку: школи скасовують осінні канікули Йдете по гриби — беріть гаманець: за які прогулянки нещадно штрафуватимуть
Показати ще

Як швидко охолодити авто, скріншот: YouTube
Як швидко охолодити авто, скріншот: YouTube

Крім того, рекомендується уникати тривалого простою двигуна на сонці та в спеку. Якщо доведеться залишити автомобіль на більш довгий час, краще знайти затінене місце або використовувати автонавіс, щоб захистити його від сонячного проміння.

Нагадаємо, стійкі плями, з якими не впорається навіть полірування: чому досвідчені автомобілісти не радять мити авто під сонцем, що палить.

Як повідомляв "Знай.uа", посвідчення водія не потрібно: на якому транспорті можна розтинати без документів

Знай.ua писав, тепер все змінилося: яке покарання чекає водія за водіння без прав