У разі порушення правил дорожнього руху, українцям можна сплатити штраф у відділеннях банку чи в поліції, а також онлайн.

Скористатися можна терміналом поліцейського, одразу на місці через термінал, який є у працівника поліції, сплатити штраф. Для цього у вас повинна бути банківська картка та достатня кількість грошей на ній.

Штрафи, поліція, скріншот: YouTube
Штрафи, поліція, скріншот: YouTube

В управлінні поліції через банківські термінали. Схема майже однакова, як і з першим варіантом. Але тут ви можете сплатити штраф не одразу на місці, а вам доведеться поїхати в поліцію, що не завжди зручно.

Штрафи UA. Це сервіс, яким ви можете скористатися онлайн в будь-який час і, не виходячи з дому чи машини, сплатити штраф. Ним можна скористатися через додаток у мобільному телефоні. Одразу ж ви отримуєте квитанцію про оплату, а також інформацію про погашення постанови. Кількість даних, яку вам треба внести у сервісі, мінімальна. Однак зверніть увагу, що тут є комісія.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

Поліція, авто, штраф, скрін: YouTube
Поліція, авто, штраф, скрін: YouTube

Приват 24. Про цей додаток знає чимало людей і він є зручний тим, що пропонує знайти потрібну категорію в списку, обрати область і тип платежу. Треба знайти необхідний пункт, ввести реквізити, серед яких:

  • ПІБ;
  • серія постанови;
  • № постанови;
  • призначення платежу;
  • сума.

Далі з'явиться кнопка "Сплатити". Однак зверніть увагу, аби заплатити у даному додатку штраф, то треба бути клієнтом цього банку.

Щоб скористатися сервісом "Дія", слід:

  • завантажити застосунок на свій смартфон;
  • для відображення штрафів необхідно завантажити водійське посвідчення до додатка за допомогою електронного кабінету водія;
  • зайти у розділ "Послуги/Штрафи за порушення ПДР";
  • натиснути "Сплатити" на картці штрафу;
  • обрати спосіб оплати: карткою, Apple Pay або Google Pay.

Після цього ви побачите статус "Оплачено".

Нагадаємо, ми писали, що на українських дорогах з'являться незвичні автомобілі: до чого готуватися.

Як повідомляв "Знай.ua" за кермо цих авто краще не сідати: топ-3 ненадійних моделі.

Також "Знай.ua" інформував, навіщо досвідчені водії зберігають лимон у салон автомобіля.