Раніше їзда на таких автомобілях була заборонена.

Мова йде про автомобілі з незвичним розташуванням керма. Транспортний комітет Верховної Ради підтримав законопроєкт №9238, який передбачає дозвіл на реєстрацію авто з правим кермом. Однак слід зазначити, що авто дозволять використовувати не для всіх, а лише для ЗСУ та інших військових формувань на період дії воєнного стану та 90 днів після його скасування.

"Автотехсервіс-2023", скріншот: YouTube
"Автотехсервіс-2023", скріншот: YouTube

"Члени Комітету розглянули та рекомендували Верховній Раді підтримати законопроєкт №9238 про внесення змін до статті 29 Закону України "Про дорожній рух" щодо надання дозволу військовослужбовцям у період дії правового режиму воєнного стану використовувати в дорожньому русі транспортні засоби з правим розташуванням керма", - йдеться у повідомленні.

У Британії чи Японії можна було б придбати на потреби ЗСУ пікапи, броньовані авто, реанімобілі, позашляховики, мікроавтобуси тощо. З огляду на лівосторонній рух у цих країнах вони мають праве розташування керма.

Популярні новини зараз
Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Авто з правостороннім кермом. Фото: Yоutube
Авто з правостороннім кермом. Фото: Youtube

На даний момент реєстрацію авто з правим кермом офіційно заборонено, і це створює певні проблеми як для волонтерів, які завозять такі автомобілі, так і для самих військових.

Нагадаємо, ми писали, що водійського посвідчення не треба: на якому транспорті можна розсікати без документів.

Як повідомляв "Знай.ua" український Гелендваген: як міг би виглядати новий ЛуАЗ, від одного виду перехоплює подих.

Також "Знай.ua" інформував, покажіть аптечку та вогнегасник: українець знайшов спосіб не платити популярний штраф.