На відміну від автомобіля, мотоцикла чи мопеда, на деякі види транспорту водійські права та інші документи — не потрібні.

Транспортний засіб не треба реєструвати, а також не треба серйозна підготовка до керування ним, якщо він не належить до категорії "механічний", на такий транспорт не треба водійське посвідчення, пише Укр-Прокат.

Велосипеди. Фото: Youtube
Велосипеди. Фото: Youtube

Той транспорт, що обладнаний двигуном внутрішнього згорання чи електродвигуном із потужністю нижче 3 кВт. Наявність документів на такий вид транспорту не є обов'язковою. А водій без посвідчення не отримає штрафу у разі, якщо його зупинить поліцейський.

Велосипеди

Для його керування здавати на права не треба, але краще ознайомитися із правилами дорожнього руху та дотримуватися їх, аби уникнути аварій.

Популярні новини зараз
Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Мопеди та скутери

Скутер. Фото: Youtube
Скутер. Фото: Youtube

Насправді не кожен мопед чи скутер відноситься саме до немеханічних транспортних засобів. Тому при його купівлі обов’язково зверніть увагу на об’єм двигуна та його потужність.

Якщо об’єм більше ніж 50 кубічних сантиметрів, а потужність понад 3 кВт, то для керування треба мати водійські права категорії А. А от скутер чи мопед з об’ємом двигуна 49 кубічних сантиметрів, то ніяких прав на нього отримувати не потрібно.

Електросамокати

Електросамокат. Фото: Youtube
Електросамокат. Фото: Youtube

Для даного ТЗ вам теж не треба спеціальні документи.

Сігвеї та моноколеса

Вони відносяться до електричних, а тому права вам теж не треба.

Нагадаємо, ми писали, що у "Блискавки" МакВін із "Тачок" з'явився конкурент від ЗАЗ: українець вклав усю душу.

Як повідомляв "Знай.ua" в Україні посилюють покарання за ДТП при участі дітей: штрафи - це не найстрашніше.

Також "Знай.ua" інформував, нехай ворог боїться і тікає: українці створили унікальне "бойове" купе зі звичайної Таврії.