Для наших читачів, які й дня не можуть спокійно прожити, не дізнавшись щось цікаве зі світу автоновин, у нас є цікава історія. А історія полягає в тому, що якщо сильно захотіти, то можна зробити круту ластівку своїми руками.

У соціальних мережах безліч кадрів із легендарними "Запорожцями". Є люди, які і сьогодні дають цим авто "друге життя" - хтось робить з них клумби, хтось трактор, а є й такі умільці, які перетворять "горбатого" на кшталт американського спорткара.

Про один із таких шедеврів, який українець зробив власними руками, пише портал Hyser.

ЗАЗ, скріншот: YouTube
ЗАЗ, скріншот: YouTube

Українець вирішив перетворити свій ЗАЗ-968 "Запорожець" на щось оригінальне, не як у всіх, щоби люди на вулицях оглядалися. І слід сказати чесно: у нього це вийшло. Хлопець повністю переробив кузов ЗАЗу, пофарбувавши його у чорний матовий колір.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних
Показати ще

Також відомо і про начинку цього автомобіля: замість старого та двигуна він впхнув туди дволітровий інжекторний двигун від Opel Omega A.

ЗАЗ, скріншот: YouTube
ЗАЗ, скріншот: YouTube

Донором для трансмісії став Opel Vectra A. Передня підвіска перекочувала в ЗАЗ із Daewoo Lanos, задні стійки з Opel Vectra, 14-дюймові передні гальма звідти ж, 13-дюймові задні гальма – з Daewoo Lanos.

Головний гальмівний циліндр саморобки дістався від BMW 735i, як колісні диски на 15 дюймів та багато іншого. Заводських деталей у цій машині залишилося лише 14.

Нагадаємо, як швидко охолодити салон автомобіля без кондиціонера: цими способами користувався ваш дідусь.

Раніше повідомлялося, що повний балон, будь ласка: в Україні ціни на автогаз на межі різкого обвалу, збирайтеся в подорож.

Також, чисто для розбитих доріг: представлений потужний електрокросовер від ЗАЗ із запасом ходу 550 км.