Український Гелендваген – саме так могли б називати легендарний позашляховик ЛуАЗ нового покоління, якби Луцький автозавод вирішив перезапустити виробництво. Український дизайнер Роман Прядко показав, як міг би виглядати сучасний ЛуАЗ.

ЛуАЗ, він народний джип України, не випускається вже досить тривалий час. Примірники, що більш-менш збереглися, користуються попитом у колекціонерів і представляють історичну цінність. Сам Луцький автозавод, який випускав знамениті позашляховики, перекваліфікувався на випуск автобусів. Бренд "ЛуАЗ" фактично перестав існувати, оскільки всі машини, що виготовляються, отримують марку "Богдан".

ЛуАЗ-969. Фото: скрін youtube
ЛуАЗ-969. Фото: скрін youtube

Дизайнер Роман Прядко трохи пофантазував та показав, як міг би виглядати легендарний ЛуАЗ, якби його вирішили випускати у наші дні. Зовні позашляховик має дуже компактний вигляд, як і оригінал. Втім, дизайн повністю оновлений і машину можна порівнювати з такими марками як Jeep або Mercedes-Benz G-клас.

Новий ЛуАЗ. Фото: facebook.com/ROMANPRIADKODESIGN
Новий ЛуАЗ. Фото: facebook.com/ROMANPRIADKODESIGN

Популярні новини зараз
Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки
Показати ще

Характерні круглі фари та решітка радіатора трохи нагадують стару добру "Волинянку". Але новий варіант більш комфортний, стильний і, швидше за все, недешевий. Втім, поки що цього не дізнатися, адже перевипуск автомобіля не планується.

Раніше портал Знай повідомляв, якби ЗАЗ випускали на заводі Porsche: у мережі показали незвичайну модифікацію "Запорожця".

Також наш портал інформував, барбекю на колесах: умілець модернізував "горбатий" ЗАЗ-965 для пікніків та риболовлі, як виглядає диво-авто.

Крім того, ми писали, роками припадав пилом у гаражі: у Києві знайшли унікальний "Запорожець" для перегонів.