В Україні готують нововведення щодо розмитнення автомобілів. На даний момент доопрацьовується законопроєкт, щоб знайти "безкорупційну формулу". Деталі розповів керівник з розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації Мстислав Банік в ефірі "Сніданок з 1+1".

Розмитнення автомобілів стане доступним у додатку "Дія" і за прогнозами це станеться вже в 2023 році, втім, поки що невідомо, в якому саме місяці, адже обсяг робіт колосальний.

Додаток "Дія". Фото: скрін youtube
Додаток "Дія". Фото: скрін youtube

"Ми протягом цього року це зробимо. Зараз точно сказати, який місяць – досить складно. Це така велика титанічна реформа, над якою ми працюємо разом з митницею", – зазначив Мстислав Банік.

У Мінцифрі впевнені, що розмитнення через додаток "Дія" не тільки спростить процес для українців, а й допоможе подолати корупцію, яка на митниці не є рідкістю. За оцінками, рівень корупції на митниці сягає 50-150 мільйонів доларів на рік.

Популярні новини зараз
Тепер без цього документу з дому ні ногою: чоловікам нагадали про штраф від 17 до 25 тисяч гривень Пил, грози, спека і навіть бурі: синоптики попередили українців про аномальну погоду влітку Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах
Показати ще

Розмитнення авто на кордоні, скріншот: YouTube
Розмитнення авто на кордоні, скріншот: YouTube

Мстислав Баник додав, що послугу з розмитнення авто в "Дії" буде запущено в найкоротший термін, але тільки після того, як Верховна Рада ухвалить необхідний законопроєкт. Наразі документ доопрацьовується.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, покажіть аптечку та вогнегасник: українець знайшов спосіб не платити популярний штраф.

Також наш портал інформував, в Україні по-новому каратимуть водіїв, які "лихачать" при їзді з дітьми: штрафом можна не позбутися.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, тепер усе змінилося: яке покарання чекає на водія за водіння без прав.