Легендарний автомобільний виробник із США Hummer створив нове елеткроавто спеціально для бойових дій. Авто буде мати 1000-сильну установку та велику батарею. Запас ходу бойової ластівки перевищить 480 км.

На офіційному сайті виробника йдеться, що авто зможе перевозити до шести бійців.

Бойовий Hummer, фото: General Motors
Бойовий Hummer, фото: General Motors

Новий проект назвали EMCV, від Electric Military Concept Vehicle – "Електричний військовий концептуальний транспортний засіб". Його розробляють уже два роки. Відомо, що армія США активно випробувала електромобілі GMC Hummer EV.

Новий позашляховик для армії не буде прямим спадкоємцем воєнної версії Hummer H1 HMMWV. Він легший і маневреніший За допомогою електричної установки він може пересуватися потай.

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще

Військовий електромобіль Hummer не має спільних кузовних панелей із позашляховиком для цивільних. У нього немає даху та дверей.

Бойовий Hummer, фото: General Motors
Бойовий Hummer, фото: General Motors

Запас ходу не називають, але відомо, що він перевищить 480 км. Може встановити 16-сильний дизель-генератор, що виробляє електроенергію для моторів.

Електромобіль зможе рухатися боком та робити "танковий розворот" на місці. Замість пневмопідвіски встановили посилені амортизатори та 37-дюймові позашляхові шини. Бампери авто скошені знизу для покращення кутів в'їзду та з'їзду.

Нагадаємо, Артур Палатний: "Українська команда" передала позашляховик Mitsubishi 72-й бригаді ім. Чорних Запорожців.

Раніше повідомлялося, ЗСУ отримають перевагу на полі бою: що відомо про броньовиків Humvee M1097 Avenger.

Також, США продовжать нарощувати поставки РСЗВ Himars для України: разом намагаємося домогтися поразки росіян.