Українці зараз можуть переоформити машину з одного власника на іншого у будь-якому територіальному сервісному центрі МВС. Даною послугою користуються, коли купують авто, дарують чи передають у спадок.

Не має значення, де зареєстрований власник або його власність, машину переоформлять у будь-якому сервісному центрі. Ця послуга також доступна у додатку "Дія", але тільки для осіб, які укладають договір на території України. У такому разі від людини вимагатимуть пройти експертне дослідження авто, здати та отримати номери, а також техпаспорт.

Сервісний центр МВС, фото: Facebook
Сервісний центр МВС, фото: Facebook

Список документів для переоформлення машини:

  • паспорти старого та нового власника;
  • копії ідентифікаційних кодів старого та нового власника;
  • свідоцтво про реєстрацію автомобіля;
  • документи, що підтверджують право власності (договір купівлі-продажу, дарча, спадщина, або ж документи, що завізовані в нотаріальній конторі);
  • квитанції щодо оплати послуг сервісного центру;
  • висновок/відомості про експертне дослідження транспортного засобу.

Переоформленням документів замість власника може зайнятися особа, яка її представляє, проте вона повинна мати з собою довіреність.

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Купівля авто, скріншот
Купівля авто, скріншот

Ціни на переоформлення різні. Вони залежать від умов згоди та побажань її учасників, але зразкову суму можна розрахувати на онлайн-калькуляторі на сайті Головного сервісного центру МВС.

Проте українцям точно доведеться заплатити понад 800 гривень, із яких 200 гривень за послуги сервісного центру, ще 350 гривень – за номерний знак, а також 312 гривень – за техпаспорт.

Нагадаємо, дешевше новий купити: українським водіям показали штрафи за розмови по телефону