Автомобілі, що літають, незабаром можна буде побачити не тільки у фантастичних фільмах або комп'ютерних іграх, а й у реальності. Компанія Alef Aeronautics із США вже створила авто майбутнього та отримала дозвіл за його випробування. Про це повідомляє Global Update.

Компанія Alef Aeronautics із США створила автомобіль, який вміє літати. Alef Model A отримав дозвіл на випробування Федерального авіаційного управління і офіційно ділитиме повітряний простір з іншим літаючим транспортом.

Alef Model A. Фото: із мережі
Alef Model A. Фото: із мережі

Автомобіль майбутнього розроблявся як для їзди землею, так і для польотів. При цьому конструктори намагалися мінімізувати шкідливі викиди в атмосферу. Запас ходу Alef Model A складає 322 кілометри по землі та 177 кілометрів у повітрі. У машину влаштований парашут на випадок позаштатних ситуацій. Максимальна швидкість землі складає 40 км/год.

Гендиректор Alef Aeronautics заявив, що створення такого транспортного засобу – це великий крок для автомобілебудування.

Популярні новини зараз
Ті, хто платить по 100 грн/куб – ще щасливчики: як в Україні можуть змінитись тарифи на воду Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнят Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав
Показати ще

Alef Model A. Фото: із мережі
Alef Model A. Фото: із мережі

Дозволити собі такий незвичайний транспорт зможуть не всі, оскільки цінник на цю модель складатиме 299 999 доларів. Але мільйонери, яким не хочеться гаяти час у пробках, цілком зможуть пересісти на літаючий автомобіль.

Раніше портал Знай повідомляв, деталі від МіГ-29 та запас ходу 200 км: як виглядав рідкісний український електрокар "Київ-1103".

Також наш портал інформував, барбекю на колесах: умілець модернізував "горбатий" ЗАЗ-965 для пікніків та риболовлі, як виглядає диво-авто.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв з бортовим комп'ютером і на електротязі: українцям показали новий "Запорожець", очей не відвести.