Для всіх наших шановних читачів, які мають відношення до керування авто, є дуже важливі новини. Ми вже писали про штрафи за паркування на доріжці для велосипедистів, проте почастішали штрафи через дуже часте використання аварійних сигнальних вогнів.

Саме тому необхідно нагадати, які бувають штрафи за те, що ви просто "подякуйте" водієві, який поступився вам місцем. Пам'ятайте, що для патрулів це порушення.

Про це стало відомо завдяки нагадуванню прес-служби одного із Сервісних центрів МВС.

Аварійка, скріншот: YouTube
Аварійка, скріншот: YouTube

Багато водіїв часто використовують аварійку не за призначенням, за що можна отримати штраф у розмірі 510 грн. А якщо такі дії водія спричинять аварію – то доведеться заплатити 1445 грн або позбутися посвідчення водія на 6-12 місяців.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Тому сьогодні поговоримо про випадки, коли можна вмикати аварійку, щоб не отримати штраф.

"Аварійка". Фото: Youtube
"Аварійка". Фото: Youtube

Якщо авто рухається із технічними несправностями. Іноді в дорозі може статися така ситуація, і автомобіль потрібно дотягнути до найближчого СТО. В даному випадку за допомогою увімкненої аварійки водій попереджає інших учасників дорожнього руху про несправності свого авто.

Також аварійку потрібно включати під час буксирування авто. Аварійні вогні сигналізують іншим водіям про ймовірну небезпеку, а також про те, що ви потребуєте допомоги.

Якщо ваше авто або ви потребуєте вимушеної зупинки. Аварійні вогні у цьому випадку допомагають зменшити ризик виникнення ДТП.

Відповідно до правил, аварійні вогні можна включити, якщо вас засліплює світло фар зустрічного автомобіля, щоб інший учасник дорожнього руху зменшив яскравість фар.

Дозволяється увімкнення аварійних вогнів при зупинці на вимогу патруля. Якщо сталась аварія, за допомогою аварійки учасник ДТП попереджає інших водіїв про небезпеку. Цим він також їх закликає дотримуватися безпечної дистанції.

Нагадаємо, штраф від 510 грн: водіям нагадали, чого не можна робити за кермом.

Раніше повідомлялося, що позов до суду за борги за комуналку: що потрібно знати.

Також, зрадник року важкої війни зливав інформацію про наших військових.