Водії знають, що правил дорожнього руху необхідно дотримуватися, інакше доведеться відповідати. Іноді - це штраф, а буває й таке, що доведеться відповідати у більш серйозній формі.

Буває, що громадяни, яких суд позбавив прав, продовжують сідати за кермо. Саме для таких людей в Україні вирішили посилити покарання.

Про це стало відомо завдяки інформації від порталу "Твоя машина".

Поліція, атво, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, атво, штраф, скріншот: YouTube

Повідомляється, що за таке порушення передбачили штраф у розмірі 20 400 гривень відповідно до ч. 4 ст. 126 КУпАП. Однак у цій статті також зазначено, що за повторне порушення, якщо після позбавлення прав водія вдруге потрапить у поле зору патрульної служби, покарання буде набагато жорсткішим.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів
Показати ще

У такому разі штраф становитиме 40 800 гривень, а суд має право позбавити водія права керувати автомобілем строком від 5 до 7 років згідно з ч. 5 ст. 126 КУпАП.

Експерти нагадують, що у водія лише 10 днів на оскарження такого покарання. Своєчасне оскарження зупиняє дію ухвали до остаточного рішення в суді.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Також слід звернути увагу, що у такому разі інспектор не має права винести ухвалу за повторне порушення на підставі ч. 5 ст. 126 КУпАП.

Але якщо водій не оскаржить першу постанову у зазначені терміни, йому можуть виписати штраф у розмірі понад 40 тис. гривень та позбавити права керування на 5-7 років.

Раніше в Україні штрафували водіїв на суму лише 510 гривень, якщо виявлялося, що вони керують автомобілем після позбавлення водіння. Ця сума не лякала порушників, тому покарання було більш жорстким.

Нагадаємо, порушували не ви, а заплатите 2400 гривень: водіям розповіли про великі штрафи за дрібний "косяк".

Раніше повідомлялося проїзд на червоне світло світлофора: експерти розповіли, коли таке можливо.

Також, депутати внесли важливі зміни: тепер поліція повністю покладається на нагрудні камери.