Наші читачі, які мають відношення до водіння авто, повинні знати, що трапляються випадки, коли деякі копи намагаються підловити водіїв за допомогою дуже цікавих трюків. Якщо водій "трапляється на гачок", це призведе до штрафу або навіть до "прощання" з правами.

Про це розповів український адвокат Роман Симутін у своєму Telegram-каналі.

Роман попереджає, що копи можуть виконати суто технічні трюки. Однак, якщо вчасно до них підготуватися та вивчити їх, можна легко з ними впоратися.

Поліція, скріншот: YouTube
Поліція, скріншот: YouTube

Копи діють "на техніку" - три найпоширеніші теми

Ситуація 1

Правоохоронці, зупиняючи водія, рідко запитують, чи він вживав спиртне сьогодні. Натомість вони цікавляться, чи вживав він спиртне вчора.

Популярні новини зараз
Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись "На Росію чекає повторення катастрофи": афонський старець передбачив потужну подію для України Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Адвокат пояснив, що поліцейські вдаються до такого трюку, тому що існує велика ймовірність, що водій відповість "так". А отже, відразу з'являється законна підстава для огляду.

"І хоч потім буде маса порушень при складанні матеріалів, проте, як сказав суддя апеляційного суду: "Процедура порушена, але він сказав, що пив", - зауважив Симутін.

Алкотестер. Фото: Youtube
Алкотестер. Фото: Youtube

Ситуація 2

Цю ситуацію адвокат називає "класикою" – поліцейські не зафіксували, що ви були за кермом, але запропонували переставити авто, щоб не заважати іншим учасникам. Ви сідаєте за кермо і сумлінно переставляєте авто на 2 метри. Адвокат зазначає, що саме це відео де ви за кермом і потрапить до суду.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Ситуація 3

Під час перевірки на стан алкогольного сп'яніння прилад показав у межах норми – 0,2 проміле. Проте трапляються випадки, коли поліцейські просять одразу ж вдихнути повторно.

"І, можете не сумніватися, прилад покаже стан сп'яніння. Не ведіться на це розлучення", - порадив адвокат.

Він також зазначив, щоб не потрапити на трюки окремих поліцейських, треба бути уважними, розважливими та тверезими.

Нагадаємо, штраф від 510 грн: водіям нагадали, чого не можна робити за кермом.

Раніше повідомлялося, позов до суду за борги за комуналку: що треба знати.

Також, обов'язковий техогляд: як покарають водіїв, які проігнорували процедуру.