Українським водіям надали право пред’являти поліцейським документи, які дають право на кермування в електронному вигляді у застосунку "Дія". Однак в законі не врахували момент, що робити власнику авто, якщо вони раптом "зникнуть" із застосунку.

Штрафи, поліція, скріншот: YouTube
Штрафи, поліція, скріншот: YouTube

Нещодавно поліцейські зупинили авто та попросили водія пред’явити документи на право керування. Власник автомобіля не возив із собою паппровий формат техпаспорту та прав, адже знав, що правоохороцям можна показати електронний варіант.

Він дістав мобільний телефон та відкрив додаток "Дія".

Поліція, штраф, авто, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, авто, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Однак, свідоцтво про реєстрацію автомобіля чомусь було відсутнє в у ньому.

Він повідомив поліціянтам, що завантажував "техпаспорт" у "Дії", однак у зв’язку з невідомими обставинами він чомусь зник звідти.

Поліція, авто, штраф, скрін: YouTube
Поліція, авто, штраф, скрін: YouTube

Інспектори не розбираючись, швиденько виписали водію постанову про накладення штрафу у розмірі 425 грн за непред’явлення документів.

Така несправедливість обурила користувача додатку, тож він звернувся до оператору порталу "Дія" із цією проблемою.

авто, поліція, штраф, скріншот: YouTube
авто, поліція, штраф, скріншот: YouTube

У відповідь він отримав повідомлення про тимчасові перебої в роботі застосунку.

Водій оскаржив постанову поліції в суді. За результатами розгляду справи суд визнав постанову поліції незаконною та скасував її.

Тож таким чином, технічні перебої в роботі сервісу "Дія" не повинні порушувати права громадян.

Зокрема не можна накладати штрафи на водіїв за таких обставин.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, скільки українцям коштуватиме навчання в автошколі та отримання посвідчення водія: важливі нюанси і ціни.

Також наш портал інформував, депутати планують покласти край "бізнесу" автошкіл: за порушення підготовки майбутніх водіям доведеться заплатити кругленьку суму.