Адвокати кажуть, що рапорт, який складають поліцейські, не є достатнім доказом у суді. Для точного встановлення факту порушення правил дорожнього руху потрібні докази: фото, відео, дані свідків. Але деякі поліцейські вирішують зловживати своїм статусом.

Нещодавно копи зупинили водія та звинуватили його в порушенні правил дорожнього руху, стверджуючи, що він проїхав кругове перехрестя у протилежному напрямку. Водію висунули ухвалу про штраф у 340 гривень.

Водій з таким рішенням не погодився та оскаржив у суді ухвалу. Про цей інцидент пише портал "Твоя машина".

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Повідомляється, що під час судового засідання суд вимагав підтвердити факт порушення належними доказами, проте з'ясувалося, що відповідних доказів немає.

Популярні новини зараз
Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Замість надання допустимих доказів інспектор склав рапорт, у якому стверджував, що сам бачив факт порушення "на власні очі". Але суд не зважив на цей рапорт, зазначивши, що інспектор є представником державного органу, який виконує функції нагляду за безпекою дорожнього руху.

Поліція, штраф, авто, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, авто, скріншот: YouTube

Таким чином, суд уклав, що рапорт поліцейського не може бути доказом винності особи у скоєнні адміністративного правопорушення. У результаті розгляду справи суд визнав ухвалу поліції незаконною і скасував її.

Виходить, що рапорт, складений працівником поліції, не є достатнім доказом порушення правил дорожнього руху водієм.

Нагадаємо, в Україні тисячі водіїв втратять по 850 грн за раз: штраф при першій зупинці.

Раніше повідомлялося, що українцям дозволили "зливати" героїв паркування: дивіться уважно, можна заробити.

Також, тьмяна фара і немає скла? За які несправності українські водії попрощаються з правами у 2023 році.