В Україні з липня повернули довоєнні податки на пальне, що спровокувало зростання цін на АЗС. Загалом подорожчання триває вже третій тиждень, відколи пільги скасували, повідомляє "Еnkorr".

Вартість бензину А-95 та А-95+ у середньому зросла на 34 коп./л та 37 коп./л, ціни становлять 48,26 грн/л та 50,37 грн/л відповідно. У той же час дизельне паливо стало дорожчим на 34 коп./л, до 47,34 грн/л.

Ціни на бензин, Мінекономіки
Ціни на бензин, Мінекономіки

Мережа АЗС групи "Приват" (ANP, Avias та інші) підняла ціни на пальне на 1 грн/л. Тобто, бензин марки А-95 подорожчав до 47 грн/л, бензин А-92 – до 46 грн/л, дизельне паливо – до 47 грн/л. Державна мережа "Укрнафта" також підвищила вартість на АЗС на 1 грн/л у середньому. За літр 95-го доведеться віддати 46,90 грн., А-95+ – 48,90 грн./л.

Також ціни виросли на АЗС БРСМ-Нафта, U.GO, Ovis, Авантаж 7, Олас, RLS та багатьох інших. Експерти докладно розписали вартість у таблиці.

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею
Показати ще

Ціни на пальне, дані Еnkorr
Ціни на пальне, дані Еnkorr

Ціни на пальне, дані Еnkorr
Ціни на пальне, дані Еnkorr

Експерти попереджають, що це не кінцеві ціни, подорожчання бензину та дизеля піде далі. Однак є надія, що автогаз буде стабільним.

"Очікуємо ще невелике зростання в межах двох гривень за бензином та дизелем до кінця місяця", - розповів директор групи компаній PRIME Дмитро Леушкін.

Раніше ми писали про те, що нові блекаути вже цієї осені: експерт розповів, чи загрожує Україні непроглядна темрява через обстріли

Як повідомляв Знай.ua, українцям нагадали, що вони мають заплатити аліменти своїм батькам: утримувати та дбати