Рада планує розглянути в першому читанні законопроєкт про заборону муніципальним інспекторам з паркування евакуювати авто.

Автори законопроєкту зазначають, що враховуючи воєнний стан, паркування авто може впливати на збереження життя людей.

Евакуатор, скріншот з відео
Евакуатор, скріншот з відео

У пояснювальній записці до законопроєкту аргументується необхідність його прийняття наслідками війни:

"Щоб зберегти власні життя та здоров’я під час повітряної тривоги, водії змушені швидко залишати транспорт для пошуку укриття, часто порушуючи правила зупинки чи стоянки в межах населеного пункту, що є підставою для застосування тимчасового затримання транспорту", — зазначають у законопроєкті.

Популярні новини зараз
Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Після ухвалення законопроєкту повноваження евакуйовувати машини водіїв-порушників перейшли тільки Національній поліції.

евакуатор
евакуатор

В проєкті рішення також зазначається, що у разі прийняття документа, цей закон набиратиме чинність з дня, наступного за днем його опублікування.

У парламенті хочуть дати Кабміну три місяці після дня опублікування закону, щоб "забезпечити прийняття та приведення своїх нормативно-правових актів у відповідність із цим ЗУ". Себто закон набуде чинності впродовж трьох місяців.

Нагадаємо, ми писали, що ще три категорії українців можуть отримати допомогу на оплату комуналки: кому призначать субсидію.

Як повідомляв "Знай.ua", як обрати якісне та на що звернути увагу: приклади "вічних" автівок.

Також "Знай.ua" інформував, як правильно мити машину в спеку: поради від досвідчених водіїв.