Легендарну "Таврію" на дорозі впізнає будь-який українець, навіть якщо ніколи не цікавився автомобілями. Мало хто знає, але на перших стадіях виробництва ЗАЗ-1102 мав отримати геть інший зовнішній вид. Про це пише автомобільний портал autotheme.

Наприкінці 60-х років минулого століття на Запорізькому автомобілебудівному заводі розпочала розробка перспективної моделі, яка мала прийти на зміну знаменитому ЗАЗ-968. Вже на початку 70-х років під керівництвом головного архітектора ЗАЗ Володимира Стешенка було збудовано перший прототип "Таврії".

Перша "Таврія". Фото: із мережі
Перша "Таврія". Фото: із мережі

Новий дводверний седан нічим не скидався на ту "Таврію", яку зараз можна зустріти на дорогах. Дизайн машини більше нагадував ВАЗ та Volvo тих років.

Перша "Таврія". Фото: із мережі
Перша "Таврія". Фото: із мережі

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Проєкт мав одну особливість, яка виділяла його на тлі більшості радянських автомобілів того часу - передньопривідна платформа. Відомо, що було зроблено кілька макетів нових авто з прямокутними і круглими фарами, але в результаті від обох варіацій відмовилися. Через роки в серійне виробництво запустили вже зовсім інший автомобіль, який ми всі знаємо як "Таврію".

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, барбекю на колесах: умілець модернізував "горбатий" ЗАЗ-965 для пікніків та риболовлі, як виглядає диво-авто.

Також наш портал інформував, німці "нахилили" росію, зробивши з ГАЗелі унікальне авто на електротязі: можна все, якщо руки прямі.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, скільки українцям коштуватиме навчання в автошколі та отримання посвідчення водія: важливі нюанси і ціни.