Для всіх наших читачів, які є водіями, з'явилися дуже важливі новини. Справа в тому, що 18 українських кліматичних організацій відправили звернення до Єврокомісії з проханням заборонити імпорт зрідженого природного газу з рф, а також нафтового газу.

Цей крок має скоротити доходи росії від експорту. Про це стало відомо завдяки заяві директора кліматичної організації "Разом ми стоїмо" Світлани Романко.

АЗС, скріншот: YouTube
АЗС, скріншот: YouTube

"Якщо ЄС хоче підтримати Україну і покласти край стражданням та жорстоким військовим злочинам з боку Росії, від яких ми щодня страждаємо, тоді ЄС має припинити відправляти мільярди євро у військові скарбниці кремля щоразу, коли вони купують російський газ", - сказала Світлана Романко.

За оцінками експертів, росія зараз - другий за обсягами постачальник ЗПГ у Європі: постачання у першому кварталі 2023 року становитимуть 16% від імпорту ЄС та 7% загального імпорту викопного газу.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

Українська АЗС, скріншот: YouTube
Українська АЗС, скріншот: YouTube

Відсутність санкцій проти російського LNG та LPG дає країні-агресорові гроші, які вона може використати для фінансування свого вторгнення до України, пишуть учасники кампанії у листі до Європейської комісії.

Активісти також закликають заборонити імпорт скрапленого газу та розглянути питання про запровадження додаткових санкцій проти компаній, що надають технології та послуги, які допомагають Росії експортувати LNG та LPG.

Зріджений автомобільний газ залишається найдоступнішим видом моторного палива в Україні.

Нагадаємо, в Україні АЗС підняли ціни на пальне ще вище: скільки доведеться заплатити водіям і що на них чекає в серпні.

Раніше повідомлялося, плюс 11 гривень до літра: українцям показали, як до вересня зміняться ціни на бензин, солярку та газ.

Також, власники авто із ГБО хапаються за голову: як повернення акцизів відбилося на вартість автогазу.