Багато автівок, побудованих щоб відповідати найнижчій ціні, на ділі виявляються жахливими в управлінні і ще гіршими у володінні.

Якість і успіх дешевих автомобілів настільки ж різноманітні, як і вся індустрія в цілому. На сайті Pro Гроші дослідили, які авто коштували найменше в історії.

Subaru 360

Компанія Subaru розпочала свій шлях у з важкого старту. Хоча сьогодні вона позиціонує свої автомобілі як потужні та універсальні, головним аргументом на той час була їхня дешевизна.

Subaru 360. Фото: Youtube
Subaru 360. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає
Показати ще

Друкована реклама свого часу проголошувала про маленьку 360-ту модель: "Дешево і сердито". Початкова роздрібна ціна на авто була – 1297 дол.

Tata Nano

Концепт Nano був задуманий головою компанії Ратаном Тата. Його ідея полягала в тому, щоб створити автомобіль, ціна якого була б достатньо низькою, щоб сім'ї, які покладаються на моторолери для пересування, могли пересісти на повноцінний автомобіль.

Tata Nano. Фото: Youtube
Tata Nano. Фото: Youtube

Щоб продаватися за 2500 дол, він мав бути дешевим у всіх відношеннях. Він мав лише двоциліндровий двигун, а аксесуари були рідкісними або взагалі відсутні. Автомобіль не мав багажника, а доступ до паливного баку пролягав через капот. Сталь була тонкою і крихкою, а їздив він на крихітних 13-дюймових колесах.

Yugo GV

Побудований комуністами автомобіль Yugo багато років був боксерською грушею як для автомобільних журналістів, так і для авто-ентузіастів.

Yugo GV. Фото: Youtube
Yugo GV. Фото: Youtube

Його найбільший внесок в індустрію – це те, що він став приводом для невдалих автомобільних жартів. Таке авто продавалося у Югославії за 2000 дол.

Нагадаємо, ми писали, що нове життя легендарного "дідуся": ЗАЗ-966 перетворили на стильний багі для літніх прогулянок.

Як повідомляв "Знай.ua", паливо дорожчатиме на 2 грн кожного тижня: причину пояснив експерт.

Також "Знай.ua" інформував, українці зганьбилися у Європі голіруч знімаючи блокіратор з колеса.