Якщо вікна в автомобілі покриваються вологою то це не тільки неприємно, але і просто небезпечно для життя водія та пасажирів. Запітніле скло ускладнює огляд, що напряму може призвести до ДТП.

Запітніле скло, фото kolobok
Запітніле скло, фото kolobok

Розгляньмо основні причини, які спричиняють запотівання лобового скла в салоні авто, а також способи вирішення цієї проблеми.

Причини запотівання лобового скла всередині автомобіля:

  • Погодні умови: Однією з найпоширеніших причин є погодні умови. Волога, що випаровується, наприклад, з одягу пасажирів, утворює конденсат на вікнах при зустрічі з холодним склом автомобіля.
  • Технічні проблеми: Пошкоджені або "висохлі" гумові ущільнювачі можуть порушувати герметичність салону, допускаючи проникнення вологи в салон у вигляді пари.

Запітніле скло, фото kolobok
Запітніле скло, фото kolobok

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода
Показати ще
  • Проблеми з вентиляцією: Несправність вентиляційних отворів або салонного фільтра можуть призводити до недостатньої циркуляції повітря і підвищення рівня вологості в салоні.
  • Несправність системи кондиціонування повітря: Проблеми з пічкою або клімат-системою можуть також спричиняти запотівання скла в автомобілі.
  • Вживання алкоголю: Після вживання алкоголю, концентрація вологи в салоні збільшується через підвищене потовиділення, що може призвести до запотівання скла.

Запотілі вікна авто. Фото Freepik
Запотілі вікна авто. Фото Freepik

Швидкі методи розв’язання проблеми:

  • Використовуйте кондиціонер: Включіть максимальний обдув салону та кондиціонер, щоб знизити вологість у салоні. Забезпечте правильну роботу системи кондиціонування повітря.
  • Перевірте технічний стан: Регулярно перевіряйте герметичність гумових ущільнювачів і технічний стан вентиляційних отворів.

Запотілі вікна авто. Фото Freepik
Запотілі вікна авто. Фото Freepik

  • Зберігайте салон сухим: Утримуйте тканинні вироби в салоні, такі як сидіння і килимки, сухими, щоб уникнути зайвої вологи.
  • Застосовуйте засіб від запотівання: Використовуйте спеціальний засіб від запотівання скла, що перешкоджає утворенню конденсату на склі.
  • Ремонт технічних несправностей: Якщо виникли технічні несправності, пов’язані із системами вентиляції чи кондиціювання, зверніться до автосервісу для їх усунення.

Автомобіль. Фото: Youtube
Автомобіль. Фото: Youtube

  • Уникайте використання алкоголю перед водінням: Зменште ризик запотівання скла, уникнувши вживання алкоголю перед поїздкою.
  • Зберігайте скло чистим: Регулярно очищайте скло як зовні, так і всередині автомобіля, щоб зменшити вологість на поверхні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, 60 грн за літр – лише початок: водіям показали, які будуть ціни на пальне у серпні.

Також наш портал інформував, що на українських АЗС може виникнути дефіцит популярного палива: до чого варто готуватися водіям.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, це сильно полегшить життя: водіям радять не викидати старі свічки запалювання, і ось чому.