В Україні хочуть запровадити нові штрафи для автомобілістів та мотоциклістів у розмірі від 17 до 34 тисяч гривень з можливим позбавленням прав водія на пів року. Кого і за що каратимуть, йдеться у законопроєкті №9564.

Народні депутати пропонують штрафувати водіїв із "прямотоками" на спорткарах та мотоциклах. Подібний "тюнінг" призводить до значного збільшення шуму від роботи двигуна, що в умовах воєнного стану "створює уявлення про авіаційну та ракетну небезпеку".

Водій. Фото: скрін youtube
Водій. Фото: скрін youtube

Каратимуть гонщиків, які порушують спокій українців досить суворо. При першому порушенні випишуть штраф на 17 тисяч гривень, а якщо зловлять повторно, то доведеться заплатити 34 тисячі гривень і можливо попрощатися з правами на 3-6 місяців.

Автомобільний дрифт, скріншот: YouTube
Автомобільний дрифт, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Потрібно бути готовим: Галущенко звернувся до українців Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

"Санкцію за дане правопорушення пропонується встановити у
фіксованому розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17000 грн) та у разі повторності – 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34000 грн) з можливим позбавленням права керування транспортними засобами на строк від трьох до шести місяців", - йдеться у пояснювальній записці до документа.

Раніше портал Знай повідомляв, штрафи до 13 600 гривень та інші нововведення: до чого готуватись українцям.

Також наш портал інформував, відсутність аптечки в авто: яке покарання загрожує українським водіям і чи це законно.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, чи можна зауваження, а штраф зачекає? Українським водіям підказали, як відбутися "легким переляком".