Патрульні порадили українським водіям, як не заснути за кермом, ці інструкції дієві.

Першою порадою патрульних - це здоровий сон напередодні далекої поїздки.

Водiй. Фото: скрін youtube
Водiй. Фото: скрін youtube

Намагайтеся планувати свій графік так, щоб час за рулем автомобіля не співпадав із годинами сну. Уникайте вживання лікувальних препаратів, що викликають сонливість, перед поїздкою. — зазначають в Нацполіції.

Також однією з дієвих порад є, що при наявності інших людей в авто, старайтеся спілкуватися із ними. Це допоможе вашому мозку не заснути. Також увімкніть кондиціонер для підтримки прохолоди у салоні, завдяки цьому ви зможете збадьоритися.

Популярні новини зараз
Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Якщо відчуваєте, що засинаєте прямо за кермом, зупиніться. Під час перерви зробіть фізичні вправи або влаштуйте сон протягом 15-20 хвилин.

Іспити для водіїв. Фото кадр з Youtube
Іспити для водіїв. Фото кадр з Youtube

Ознаками сонливості є думки про те, що ви моргнули, часті позіхання. Також може відчуватися важкість у руках, а відтворити у пам’яті останні дорожні знаки, які траплялися вам на шляху, стає неможливо.

Як зрозуміти, що виникла сонливість і варто зупинитися?

  • ви зловили себе на думці, що щойно моргнули (коли не хочеться спати, моргання відбувається так швидко, що ми цього не помічаємо, а коли хочеться спати — повіки важчають і закриваються повільно);
  • ви часто позіхаєте й важко тримати очі відкритими;
  • не можете згадати, який останній дорожній знак проїхали;
  • руки стали важкими, ви мимоволі відпускаєте педаль газу;

Нагадаємо, ми писали, що подирчиш у баби на городі: в Україні хочуть карати водіїв гучних авто та мотоциклів - лякають мешканців.

Як повідомляв "Знай.ua" немає вогнегасника – немає прав! Українські водії ризикують залишитись пішоходами на 6 місяців.

Також "Знай.ua" інформував, рука у вікні, бички на дорозі та увімкнений кондиціонер: українцям нагадали про штрафи у 18 тисяч.